Lépcsőfutó

"Lépcsõk" 2013 Megyei Lépcsõfutó verseny Nyíregyházán

Pénteken Nyíregyházán, a Bánki Donát Szakközépiskola területén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében került megrendezésre a "Lépcsõk" 2013 Megyei Lépcsõfutó verseny. ( Ez volt a XI. ilyen verseny )

A versenyen 16 csapat ( hivatásos, önkormányzati és önkéntes ) vett részt. A rendezvény nemzetközivé vált, hiszen indult a romániai I.S.U. Somes csapata is. Indult a versenyen a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ( püspökladányi tûzoltóság ) csapata is. Lehetõség volt egyéni kategóriában ( hivatásos 30 év alatti és feletti illetve önkéntes ) is indulni.

Pénteken Nyíregyházán rendezték meg a "Lépcsõk" 2013 lépcsõfutó versenyt.

A Bánki Donát Szakközépiskola vállalkozó kedvû diákjai is megmérhették állóképességüket.

A versenyen a csapatok egyenkénti indítással futottak fel az épület legfelsõ emeletére, légzõkészülék használatával. A hivatásos és önkormányzati tûzoltók a parancsnokságon rendszeresített sûrített levegõs légzõkészüléket használhattak, acélpalackkal. Az önkénteseknek is vinniük kellett a palackot, de a légzõkészüléket nem kellett használniuk.

Eredmények:

Egyéni 30 év alatti kategóriában:

1. a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzõje Fegyverneki Máté 39,21-es idõeredménnyel 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyéni versenyzõje, Literáti Attila tû. szds. 40,58-es idõeredménnyel 3. a Mátészalkai Hivatásos Tûzoltó Parancsnokságról érkezett Borbás György 41,21 -es idõeredménnyel.

Egyéni 30 év feletti kategóriában:

1. a Szatmár Megyei „SOMES” Sûrgõsségi Helyzetek Felügyelõsége képviseletében ( Románia ) Cardos Georghe 40,87 -es eredménnyel 2. a Nyíregyházi Hivatásos Tûzoltó Parancsnokság versenyzõje Szabó István tû. zls. 42,43-as eredménnyel 3. a Nyírbátori Hivatásos Tûzoltó Parancsnokságról Pekk János tû tõrm. 45,1-es eredménnyel végzett.

Csapat ( hivatásos és önkormányzati ):

1. a Nyíregyházi Hivatásos Tûzoltó Parancsnokság 2 fõs csapata Borkó József tû. õrm. és Szabó István tû. zls. 43,43 -es, idõeredménnyel 2. a Szatmár Megyei „SOMES” Sûrgõsségi Helyzetek Felügyelõségének csapata Cardos Geroghe és Borbás Gheroghe 43,54 -as idõeredménnyel 3. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata Literáti Attila tû szds. és Dombrády Gábor tû hdgy 44,25 -es idõeredménnyel.

Bõvebben fotóval videóval: http://szabolcsvonulas.hu