Körmend nyerte a megyei döntõt (Vas)

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 28-án tartotta a Tûzoltó Sportverseny megyei döntõjét Szombathelyen.

A tûzoltó sportverseny hagyományainak ápolása jegyében idén is megrendezésre került a Tûzoltó Sportverseny, melynek megyei döntõjén a megye mindhárom hivatásos tûzoltó-parancsnoksága, a Szombathelyi, Sárvári és Körmendi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság is képviseltette magát.


A versenyzõk négy versenyszámban, egyéni és csapat kategóriában mérték össze ügyességüket, szakmai tudásukat. Elsõként százméteres akadályfutáson vettek részt, majd horoglétra-mászás és négyszer százméteres váltófutás következett, végül kismotorfecskendõ-szerelés során bizonyíthattak.

A verseny egy látványos eleme volt a négyszer százméteres váltó során a tálcatûz oltása, ahol a váltó negyedik tagja futás közben magához vette az elõkészített tûzoltókészüléket, és segítségével eloltotta a tüzet.

A versenyzõk mind egyéni kategóriában, mind csapatban szakszerûen és szabályosan hajtották végre a feladatokat.

A megmérettetés értékeléssel zárult. Egyéni kategóriában százméteres akadályfutáson és horoglétra-mászásban elsõ helyezést ért el Nagy József tû. zászlós, Körmendrõl. A csapatok közül a Körmendi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság csapata állhatott a dobogó legfelsõ fokára.

 KÉPEK

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság